School: Gortown, Cill Seanaigh (roll number 14238)

Ballymacravan, Co. Clare
M. Mac an Airchinnigh

ann.Chómhnaig sgata de manaigh an ó Mainistir Corcamroe .Deirtear go bhfuil pota óir i bhfolach ins na fothracha agus go mbíonn sé le feiscint uáireannta núáir bíonn an tAifreann beannaighthe ar siubhal i Séipéal CillSeannaigh .
  2. 12 adh Eanair 1938
    Tíghearnaí Talmhan.
    Chómhnaigh tíghearna talmhan dárbh ainm "Sir LucasO Brían"nó lord Inchiquin "i "caisleán Dromóland "in aice lé Inis agus bhí an talamh i Cluadna ,Cahersherkin ,Bealachagus eile in a sheilbh.
    Tagadh sé go Innisdíomáin agus go Corafín gach la aonaigh agus margaidh chun a chios a bhailiú.
    Fear maith dobh eadh é agus ní dhéanfadh sé aon droch gníomh d'aoinne ná fhéadfadh a cíos a dhíol .Tar-éis aimsear shaoraigh se an talam i gcóir fobhailtearacht agus fanadh se trí nó ceithre laétheannata agus bhíodh spórt mór aige agus ag an méid dá gcáirde a thabharfadh sé leis.
    Tighearna eile.
    Chómhnuighe tígearna eile dárbh 'ainm Enri U mac Conmara in Innisdíomáin ins an príom teac nó an teachósta anois.Bhí seilbh talmhan aige tímcheall Innisdíomáin mar Calúra ,Baile mac Cráibín agus eile .Deirtear go mdeachaidh sé
    Nóra Ní Chonaill
    Glen South, Co. Clare