School: Gortown, Cill Seanaigh (roll number 14238)

Ballymacravan, Co. Clare
M. Mac an Airchinnigh

DéanamhTairnghí
    Cúpla céad slat amuig
    de Innisdíomáin cómnuigfear dárbh ainm Padraig ó hAodha agus báille dob eadh é freisin.Deineadh sé tairngí móra fada agus díoladh sé amach íad do'n phobal.
  2. 10adh Nodlag 1937
    Liosanna
    Gairid do mo tighe -se ta lios le feiscint i lár pairce .Cuma cruinn atá air agus tá claide tarraingte lasmuig de.Tá corr crann ag fás ann freisin .Do reir na seanchaidhche bíonn ceol sídheach le cloisint ann i meadon oidhche .
    i rith na Nodlag bíonn lasraca i bhfuirm slabhra le feuscint san spéir ós cionn an leasa .

laethanta Áirithe .
    Deirtear go mbíonn na sídheóga amuigh la Bealtaine agus mar sin ní ceart aon rud do leigint as do thi nó bíonn ganntanas in a dhíaidh .Níl sé rathamail pósadh an la seó nó bheidh briseadh san clann.Ní ceart pósadh i mí lughnasa ar an ahbhar céadna
    Áine Ní Chríocháin
    Ballingaddy West, Co. Clare