School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    liom teacht abhaile agus ansan do dhein mo Mháighistir cleamhnas dom le Seán mór. Thainig ana fhearg ar an t-Athair agus dubhairt sé leí ná leigfheadh sé dhi fanamhaint le Seán mór in-aon-chor go gcaithfheadh sí dul abhaile.
    Do chuaidh an cailín abhaile agus tar-éis trí mbliadhna do phós sí fear eile ó Ciarraighe agus trí mí do buaileadh breoite an fear agus fuair sé bás.
    Do dhein an cailín cleamhnas eile agus ní raibh a fhios ag an t-Athair gur dhein sí in-aon-chir é.
    Do socaruigheadh lá an pósadh agus nuair a chuadar go dtí an t-séipéal cun pósadh ní túisge a bhíodar istig sa t-séipéal na' gur thuit an cailín marbh ar an t-úrlár agus níl a thuille trácht againn ar an fear na' ar aoinne eile acu ó shoin.
    Nóra Ní Chéilleachair
    Com an Ghadhair, Co. Chorcaí