School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. Do bhí tínncéir ag dul ar fuaid an dúthaig fadó agus bhí eagla ar gach aoinne roimis mar bhíodh sé i gcómhnuidhe ag sgreadaig.
    Oidhche amháin do bhí sé ag sgreadaig agus tháinig na píléirí amach cuige agus dubhradar leis go gcuirfhidís isteach i bpríosún é muna néistfheadh sé a bhéal.
    Tháinig eagla air ansan agus níor sgread sé a thuille an oidhche sin. An oidhche na dhiaidh san thosnuig sé ag sgreadaig airís.
    Cheap sé ná raibh aon píléirí mór-thímpeall agus thosnuig sé ag sgreadaig airís. Tháinig na píléirí amach cuige agus rugadar air agus chuireadar isteach i bpríosún é agus d'fágadar istig é ar feadh mí.
    Do bhíodh sé ag sgreadaig gach
    Brighid Ní h-Iarfhlaithe