School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. Bhí fear ann uair agus Pádraig saidhbhir a b'ainm do. Do bhíodh a lán tínncéirí ag teacht cuige.
    Do bhí botháinín beag acu ar an dtaobh eile de thig Pádraig saidhbhir. Do bhídís ag goid agus ag troid mar gheall ar na rudaí a ghoidfidís uaidh.
    Fé dheire chuaidh Pádraig go dtí na gárdaí agus d'innis sé an sgéal dóibh. Do thánadar go dtí na tinncéirí agus dubhradar cad na thaobh gur ghoideadar na rudaí ó Pádraig agus dubhradar mar ní tabharfhadh sé aon rud dúinn agus bíonn ocras orainn.
    Dubhairt na gárdaí ansan cad na-thaobh ná théigheann sibh ag obair agus bheith saidhbhir mar Pádraig. Dubhairt duine de's na tínncéirí
    Brighid Ní Donnabháin
    An Cheapach Thiar, Co. Cork