School: Scoil N. Mocomóg

Cappaboy More, Co. Cork
Seán Ó Macháin

Scéal pucaí
    Bhí Seán Mór annso thall ag dul go Corcaigh fadó le dhá ghamhain reamhra. Bhí fear éigin eile leis ach ní chuimhin liom i gceart cérbh é anois. Nuair a chuadar comh fhada is hInse Geimhleach do stadadar agus chuadar isteach i dtig "Dullea" chun deoch a bheith aca i gcóir an bhóthair. D'fhágadar an capall agus an cairt i lár an bhóthar amuigh agus nuair a thángamar amach bhí an dhá ghamhain marbh rómpa. B'eigean dóibh casadh abhaile agus má case ní rabhadar sa bhaile an tarna lá nuair a buaileadh breoite an capall. Chuir Seán mór fios ar dhochtuirín Eoghan. Bíod an-cháil ar an bhfear san chun chapaill agus daoine do léigheas agus deirtear go mbíod
  2. Scéal pucaí