Scoil: Corrabha (Curravagh)

Currach Bheatha, Co. an Chabháin
(ní thugtar ainm)

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    rachadh sé abhaile. As leis abhaile ar a dhícheall agus chuaidh sé go dtí teach a charad in Daire na Neanntóg agus dubhairt sé leis féin go rachadh sé chun an stór a bhí bailighthe aige a fheiceál.
    Chuaidh sé agus is beag nár thuit sé leis an gheit a baineadh as nuair a chonnaic sé an stór agus chomh beag is bhí sé, mar bhí a chara a' goid rudaí uaidh. Bhagair Brian an dlighe air agus lá amháin nuair a bhí Brian ag teacht abhaile bhí a chara in a sheasamh ins an doras, bara in a láimh aige, na héadaigh in áirde air is é ar dhearg-bhuille. "Ó arsa seisean le Brian tá tú arais aríst. " Seo do mhála is do raganna is bailigh leat agus go mbeiridh an diabhal thú". D'imthigh sé is a stór leis is níor tháinig sé arais ní ba mhó.

Seo iad ainmneacha an airgid san áit seo - "tanner ar sé pingine, "bob" ar sgilling, "quid" ar phúnt is mar sin de.

Fuaireas an teolas seo ó -
    Tomás Mac Siordan