School: Curratavy

Corr an tSamhaidh, Co. an Chabháin
E. Ó Gallchobhair

1. Offrail na Maidne
    O' a Iosa ofrailim suas duit as toct croide, Croide ro-glan na Maigdeana Muire agus mar aon lé do cróidhe naomta Fein, mó smaointhigh, focla, gnaomtaí agus buaireadh eile ar fead an lá indiu.

Failte don Aingil
    Dia do beatha, A Mhuire ata alan do na greasta. Ta an Tigearna leat is beannuighthe tu thar na mna agus beannuigh toradh do broinn Iosa. A Naom Muire, a mátar de (-) guidhe orainn na peacaide anois agus uar ar mbais. Amen.

Urneen Tearna
    Ar an athár ata ar an Neam go naomtar d'ainm go dtigidh do riogacht do thoil ar an talam mar gnidtar a Neam. Ar n-aran laetheamhail duinn ar bfiaca mar maitheamaidh don bhfiache ata(?) agus na leigh sinn i gcathu acsaor sinn o olc. Amen.

Glory be to the Father
    Gloir do atar agus don Mach agus don spioriadh naomh