Scoil: Furglan, Inistíomáin (uimhir rolla 11813)

Forghleann, Co. an Chláir
Seán Mac Daibhid

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    duibhe agus do sháth sé go coir innti í. "Tarraing agus sáth arís ars an cailleach. Ní tharraineóchaid ná ní shágfaid ars' an fear. Leis sin thuit an spiorad ar an mbóthar agus ar maidin fuarathas cnapán glothaighe ar an mbóthar agus sgian coise duibhe sáithte innti.
  2. Seo caoineadh do dhein maighistir sgoile suim bliadhanta ó shionn do chloiginn capaill bhí aige dá choimeád sa sgoil. Is leis an gcloigeann so dhéanfadh sé smacht a cur ar na sgoláiríbh i n-ionad gabháilt ortha leis an t-slait. Bhí téad aige ar an gcloigeann, agus aon sgoláire ná beadh a cheacht aige ar maidin, chuirfeadh sé d'iachall air an
      1. filíocht
        1. foirgnimh