Scoil: Furglan, Inistíomáin (uimhir rolla 11813)

Forghleann, Co. an Chláir
Seán Mac Daibhid

Ar an leathanach seo

1. Neartuig mé a Dhía le grásta an spioraid naomhtha. Ceartuig mo lochta is cuir grádh agus lasadh im chroidhe. Na peacuig loit mé is coimeád mé i bhfad ó thaobh, as bealach do leinbh díbirt gur bráth is a coidhche
  2. Tá a lán toibreacha beannuithe mór thímcheall na h-áite seo, mar atá, Tobair Laictín, Tobair Naomh Bríghid. Tugann na daoine cúairt ar Tobair Laictín an 19adh de Mí na Márta. Bhí íasg ins an tobair sin fadó agus deirtear an té chíodfad íad go n-éisteagadh le na paidreacha. Annsan téigheann síad síos go dtí abha agus n-ígheann síad a láimhe agus a aghaidh ar eagla go dtiocfadh aon tinneas ortha ar feadh na blíana. Tá Tobair Laictín i paróiste Sráid na Cathrach, Có an Cláir. Thug bhean an uisge chun an té úair agus núair d'eirig sí ar maidin bhí an tobar ar an taobh eile de'n abha.
    Fadó do bhí nós ag na daoine núair a