Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 9229)

Letterkelly, Co. an Chláir

1. Dia's Muire dhuit a phaidir ghil, Dia is Muire dhuit feín
    Cá cudlad tú anocht mar a cudlóg na mbocht.
    Cá ar cudlaidh tú aréir, mar a cudlaidh mac Dé,
    Cá tudlódh tú 's t-oidhce mbarach
    Cudlód ag pádraig, Cad eile rud sin roinnt (?) amach, dhá chéád aingeal. Cad iad san id dhiad aniar, dhá chéád aspól, Cad é sin in do laimh dheis agat. Budéilín uisge cosruighthe
    Thug Mhuire Mhathair dó-se (?) ó dhoras go doras go do deug dorus. (?) Flaith thúinis, cuilt mar an óír 's fainne óir ar gach naomh, is mairig (?) a dul 's mairg a cráibh, is marig dort na fola ar lár an chláir, Cé mbeidh an paidir geal aige is í rádh gach lá cífidh fé an Mhaighdean glórmhar trí lá roimh lá a bháis is ní fheicfid sé ifrinn fuar go bráth.

Paidir chun an teine do choigilt.
    Coighlim-se (?) an teine mar a choigil Brighid an Cáisg, (?) Brighid agus Muire na lár, na seacht n-aingil in áirde 's na Flaitheas ag coimeadh na daoine in (?) thig seo go lá.