Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 9229)

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Mac Dáibhid

1. Aighneas an Bais agus an Duine Tinn

(I)
    Is cughat-sa táinigh mé a pheaca crionna, le thoir duil láidir. Is tú bead an saoghail seo. Go dtarfá cuntas ar droc neithibh. An Rí fuar bhás ar an gcrios De h-Aoinne
    (II)
    Cé hé tú féin atá a labhairt chomh dána. Leis an fear bocht lia atá go cráidte. Ó mo lom, is fall atá mé. Is mo croidhe gá bhrisead le sholas a sláinte.

(III)
    Mise an bás atá lán de craobh neart. Leig ar láir clann ámh go léir ceart. Leigead túsa anois mar aon leo. Tabarfad ón mnaoin, gan brígh fé céadhta.

(IV)
    Foill a bhás do tabhairt carda fós dom. Na dein misea (?) agus na marbh go fóill mé. Go ndeanfaidh mé aitrighe dom peacaidhe mór. Go ndeanfaidh mé faoistinn do Rí na glóire.

(V)
    Is fada an cara a fuair tú go dtí seo. An fad eile is stad is stad atá arís de. Mar a bféactar riamh do mairfá coidhche. Dá fhaid é an tumda go déire na scriobhtha.

(I)
    I mbeannuithe riamh i loch na scolaibh. Nár tú luighe fé luighthe bhur gcás. Is truagh-sa an fear gan carad ina luighe ar leaba a bháis.
    (II)
    Peacaidhe boct gan ciall mé, ná dhéin bréagh le Muire. Na h-iféogh Dé Ceadaoin, a's ná deag-dúin ar túirne. Ualaigh síos don cléir. Is dos na cúig raelt (?)
    Nora Murray