Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 9229)

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Mac Dáibhid

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ins an tobar. An cead chailín, "níl sprid insan tobar. An dara cailín, "tá sprid san tobar. An cead chailín, "raghfad leat-sa go dtí an tobar. An cead cailín, "cad tá tú ag déanamh annsan. An sprid, "táim i bhfeighil an tobar seo. An cead chailín, "cad cuige an tobar. An sprid, "cun uisge d'fághail. An cead chailín. "Cad cuige an t-uisge. An sprid, "cun mo ubh do bheiriú. An cead chailín, "cad cuige an ubh. An sprid, "cun mé féin do déanamh láidir. An cead chailín, "cad cuige tusa bhéith láídir. An sprid, "cun gainimh d'iomcar. An cead chailín, "cad cuige an gainimh. An sprid, "cun faobhar do chuir ar mo shgian. An cead chailín,"cad cuige an shgian. An sprid, "cun na cinn do baint ón mbeirt agaibh. Annsan ritheann an bheirt cailiní agus an sprid ag na ndiaidh. Agus an cead cailín a bhearfaidh b'éigean dí bheith an sprid an uair eile agus tosnuightear ar an gcluice arís.
    Máire Ní Chrádhfort
    Nóra Murray