School: Gleannóg, Malla (roll number 9448)

An Ghleannóg, Co. Chorcaí
Mrs K. Barrow

1. (continued from previous page)
    bheith chómh símplidhe agus géilleadh do thaidhreamh Bhí feirmeóir ag treabhadh i n-aice an droichid, agus thug sé fé ndeara an fear ag suibhal síos agus suas fan an laé. Chuaidh an treabhthadóir cuige agus dubhairt sé, "Cad na thaobh go bhfuilir ag siubhal síos agus suas annsan i gcaitheamh an laé."?
    "Tá" arsan feirmeóir "rud ghreanmhar taidhreamh a deineadh don teacht go dtí an droiceadh so agus go bhfághainn mo thógailt an t-saoghal ann"
    "Díth-céile" arsan treabhthadóír "taimse ag taidhreamh gach oidhche le corruigheacht is fiche bliadhain, dul go dtí áit i mBaile Mhúirne agus [?] fé "sgeichín" ar a dtugtaí "Sgeichín Árd a' Mhathaig". agus go bhfaghainn mo thógáilt an t-saoghal ann."
    Nuair airig an sean ' duine na focail seo tháinig ana áthas air agus ní dubhairt sé giob ach gluaiseacht air abhaile gan a thuille rignis. Nuair a tháinig sé abhaile sé an ceud rud a déin sé na
    AT1645: The Treasure at Home
    Rita Sweeney