School: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (roll number 9871)

Cathair Bhearnach, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. (continued from previous page)
    isteach. "De do bheáthadh chúgainn a dhuine úasail" arsa Gráine "Is dócha go bhfuil tart agus ocras ort tar-éis do thúrsa" "Ó ní hé an t-ocras acht an tart atá am b'marbhú" "Ní bheir mar sin an fhaid is tá sé fé dhéin tíghe agam sa do thart do mhúchad." Thug sí cuighe aníos mórnán mór d'meascán ins an de abaigh (baraille) "Ól mo sláinte anois a dhuine Úasail ar sise." Chuir é chun a bhéil é agus do bhain súghlach go léor as agus do croith a cheann agus dúbhairt. "Ha haha is searbh é" más searbh is folláin é" arsa Gráíne "Líónfhaidh mé arís duith é." "Ní b'é liom de tábhair dúinn rud éigin díosfaimís" Thug
    Nóra Bean Sheáin Uí Duinín
    Múinteoir