School: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (roll number 9871)

Caherbarnagh, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. Feirmeóir mór acfuinneach a b'eadh an t-Athair Eoghan a dtosach, agus ar Dhún ar Aill a chómhnuigh sé. Le na linn do phós sé agus bhí aoinne amháin clainne aca - mac. Chuaidh an mac' sa' choláiste chun bheith 'n-a shagairt. Do shnaoigh sé agus fuair sé bás. Do ghoill bás an mhic chómh mór san ar an máthair ann san gur cailleadh í le neart bróin agus cúmhadh 'n-a dhiaidh. Do bhí an t-athair na fhear bhreágh láidir fós, agus do dhíol sé amach a raibh aige; agus mar gur bh'fhear léigheanta ríamh é, do chuaidh sé féin ann sa' choláiste, agus tar éis a théarma do
    Nóra Bean S. Uí Dhuinín
    Múinteoir