Scoil: Drom Dhá Liag (C.) (uimhir rolla 12230)

Drom Dhá Liag, Co. Chorcaí
Bean Uí Dhrisceoil

Ar an leathanach seo

1. Pe lá ar bith den bhliadhain a teígheann duine isteach sa chaisleán is dóca gurbh é céád rud a thabharfad sé fé ndeara i ndorcadas an bhun t-seomra ná fuaim uisge ag tuitim agus ag sior-tuitim in a bhraon is 'na bhraon anuas ar an urlár. Má [?]infhuichtaí go géar é chífear go bhfuil an braon so ag tuitim ag tuitim ó chloic mhóir atá ar sileál an t-silleír anuas ar chloich mhóir atá i lár an úrlaír. Tá poll déanta sa chloic ar an dtalamh ag an uisge agus bíonn an poll san i gcómhnaí ag brúchtaighil thar maoil. Bíonn an sior tuitim seo ar siubhal ó cheann ceann na bliadhna is cuma cioca
    Séamus Ó Fearghail
    Doire Graí Thiar, Co. Chorcaí