Scoil: Drom Dhá Liag (C.) (uimhir rolla 12230)

Drom Dhá Liag, Co. Chorcaí
Bean Uí Dhrisceoil

Ar an leathanach seo

1. Do chuaidh Domhnall a Buille agus Domhnall a' Tuille go dtí aonach agus cheannuigheadar Mairt. Nuair a bhíodar ag teacht abhaile dubhairt Domhnall a Buille le Domhnall a' Tuille an mairt do mharbhú in a thig féin agus go gcuirfeadh sé a bhuachaill aimsire treasna na h-abhann go tig Domhnall na Tuille leas an dá ceathramhan.
    Nuair a tháinig an buachaill aimsire go dtí Domhnall a' Tuille ní fhuair sé ach an dá ceathramhain díreach agus bhí an cuid dob fhearr ag Domnall na Buille mar bhí an croiceann agus gach nidh a bhí istig sa bhuin aige.
      1. filíocht
    Seán Ó Coileáin