Scoil: Drom Dhá Liag (C.) (uimhir rolla 12230)

Drom Dhá Liag, Co. Chorcaí
Bean Uí Dhrisceoil

Ar an leathanach seo

1. Bhí tailliúir ann fadó agus bhí sé an-aerach ar fad. Deireann na daoine go mbíodh se ag siubhal timcheall na h-áite seo ag cur fé i dtig annso is annsúd. Bhíodh sé ag siubhal na boithre gach lá. Bhí an-mheas aige air féin. Bhí aon locht amhain air ámhthach bhí suil gloine aige acht is ar éigin a thabharfá fé ndeara go raibh an t-súil gloine aige bhí sé curtha isteach chómh - cliste sin.
    Chuaidh se isteach i dtig tabhairne lá chun a thart do mhúcadh. Do bhí cailín taobh istig de'n cúntar agus do bheannuig sé dí. D'ól sé deoch agus nuair a bhí sé ag imtheacht croth se lámh leis an gcailín agus
    Seán Ó Coileáin