Scoil: Leithead

An Leithead, Co. Chiarraí
Diarmuid Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Aon oidhche bhí beirt ag teact abhaile ó shiubhal. Do cúaidh duine acu treasna na páirce go dtí a thig féin. Do léin an fear eile an bóthair. Núair a bhí an céad fhear síos tamall an na páirce connaic sé síofra ina sheasam i dtaobh coca féir. Do rith sí in a bhfád agus cuir sí an coca ammás air agus marbhú sí é.
    Oidhche eile bhí fear eile ag dul abhaile ó imirt córcaí. Núair a bhí sé síos go dtí an áit ina marbhuigheadh an fear fadó do bhúail phían in a cosa, Agus tá sé ‘’crippled’’ o shoin i leith. Thomas Noonan is ainm don fear ^bacac.
    Máirín Ní Ghealbháin
    My cousin told me this too