Scoil: Castlerock N.S. (uimhir rolla 13242)

Droim Mártain, Co. Shligigh
Frank Haran

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    páistí.” Chaith an fear luach na mbróg amach ar an mbord. “Ní ghlacfaidh mise é” arsa Cromail “Caithfidh tú é a ghlacadh” arsa an fear. “Tá mé ag iarraidh oibliogáid beag ort agus níl mé i ndiaidh iocaidheacht na mbróg.”
    “Oibliogáid ar bith anúas ó na bhFlaitheas a thig liom a thabhairt duit gheobhfaidh tú é mar tá tú in do fhear ar fóghnamh” arsa Cromail.
    Tharraing an fear páipéar aníos as a phóca. “A’ gcuirfidh tú do ainm leis seo” ar seisean “ag geallamhaint nach mbainfidh tú mo dhuithche díom”
    “Mise ag baint do dhuithche díot! Ní thig liomsa a dhuithche a bhainnt de chat.”
    “Bhel! Tá sé ráidhte fut go mbéidh cumhacht mór agat go fóill agus má bhíonn, tá mé ag iarraidh ort gan mo dhuithche a bhainnt díom.”
    “Geallfaidh mé é sin duit”
    Tomás Ó Cearbhall