Scoil: Clochán (uimhir rolla 14987)

An Clochán, Co. Chiarraí
Seán Ó Cúrnáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mór de caoirig í Daingean ar an Satharn deirineach de mhi Lughnasa. Bionn aonach beithioch i gCaisleán gach Satharn deirineach de gach mhí.
    Deineann na ceannuightheóirí na beithidhig do mharcál le breasail nó le pluid. Siad so na príomh aonaca de capaillibh a bhionn i Tráighlí, lá le Pádruig, Domhnach Cásga agus an céad la de Mhí Lughnasa.
  2. An tAonach

Bíonn aonach sa Daingean agus aonach i gCaisleán uair sa mhí.

mór de caoirig í Daingean ar an Satharn deirineach de mhi Lughnasa. Bion aonach beithioch i gCaisleán gach Satharn deirineach de gach mhí.
    Deineann na ceannuighheóirí na beithidhigh do mharcál le breasail nó le pluid. Siad so na príomh aonacha de capaillibh a bhionn i Tráighlí, lá le Pádruig, Domhnach Cásga agus an céad la de Mhí Lughnasa.
    Bíonn aonach sa Daingean agus aonach i gCaisleán uair sa mhí. Ins an sraid a dioltar na beithidhigh i gCaisleán. An dara satharn de'n mhí a bhionn sé ann. Bionn aonach ins an Daingean gach
        1. trádáil
    Diarmuid Ó Dúbhda