Scoil: Clochán (uimhir rolla 14987)

An Clochán, Co. Chiarraí
Seán Ó Cúrnáin

Ar an leathanach seo

1. Bíonn aonach sa Daingean ar an Satharn deirineach de gach mhí, agus bíonn aonach sa Caisleán ar an dara satharn de gach mhí. Tá páirc fé leith sa Daingean ar a glaodhtar Páirc an Aonaigh, dos na beithidigh. Is le Máire Ni Shúilleabháin ón Daingean an páirc. Caitheann gach éinne dhá pingin an beithíoch a thabhairt di ag dul iseteach. Ni mar sin a bhi sé in aon chor fadó, is amhlaidh a thabharfadh éinne a dhíolfadh beithidhigh cúpla pingin ag an geata ag dul amach. Bionn aonach caorach sa Daingean ar an lé deirineach de Lúghnasa agus ar an l deirineach de Meadhon Fóghmhair. Siad san an dá príomh aonaigh. Nuair a bhíonn duine ag díol biethidhigh lorgóchadh
        1. trádáil
    Maitias Ua Dúbhda