Scoil: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Chiarraí
Dd. Ó Loingsigh

Ar an leathanach seo

1. Do bhí Rí ann fadó agus do bhí triúr inghean aige. Aon lá amháin do tháinig an inghean ba chríodhne go dtí an Rí agus dúbhairt sí leis go raibh sé i namh aici féin rud éigin do dhéanamh. Tá go maith ars an Rí "cad a bheidh uaith?" "Gach a mbeidh de stoc ar an aonach amáireach." Do tháinig an tarna inghean chuige agus dúbhairt sí an dáltha ceadhna leis an Rí. "Cad a bheidh uaith", ars an Rí. An fear is breághtha a bhuailfidh leath ar do siubhal amáireach. Do tháinig an tríomhadh inghean chuige agus dúbhairt sí sin an dáltha ceadhna. "Cad a bheidh uaith", ars an Rí. An bláth is breághtha a bhuailfidh leath ar do shiubhal amáireach.
    Do tháinig lár na máireach agus do dhein an Rí an rud a dúbhradar leis. Nuair a bhí sé ag teacht abhaile ón aonach do chuaidh sé go dtí coill
    AT0425C: Beauty and the Beast
    Pádraig Ó Cathalláin