Scoil: Kilmacteige (C.) (uimhir rolla 13944)

Cill Mhic Thaidhg, Co. Shligigh
Máire, Bean Uí Chuirnín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar an dreallach acu; leig an tighearna urcar agus bhí sé cinnte go raibh an gaduidhe marbh aige. D'éirigh an tighearna agus chroich an corp marbh ar a dhruim, d'imigh sé leis go dtí an roilig chun an chuirp do chur. Nuair a bhí sé imthighthe thánaig an gaduidhe isteach sa leabaidh agus leig sé air gurab é an tighearna a bhí ann. Bhí an bean sa leabaidh cinnte de mar bhí sé dorcha agus ní fhaca sí aghaidh an fhir.
    Nuair a fuair an gaduidhe é féin sa leabaidh thosuigh sé go réidh ag tarraingt na mbráithilín agus sar i bhfad bhí siad i ngreim daingean aige.
    "Ó" adubhairt sé "sílim ná'r chuir mé an corp sin i gceart rachaidh mé amach agus beidh mé cinnte dhe.
    Ar dhul amach an doras d'ó bhuail sé ar an dtighearna a bhí ag teacht arais tr'éis an chuirp a bheith curtha aige. "Anois" ars an gaduidhe "tá na braithlíní agam." Bhí ar an tighearna agus ar a mhnaoi an teach do thréigint agus é d'fhágail le na gcuid airgid agus saidhbhreas go léir ag an ngaduidhe. Bhí saoghal socar sámh
    AT1525: The Master Thief
    Alice Boland