Scoil: Doireadh (uimhir rolla 12946)

Na Doiriú Theas, Co. na Gaillimhe
Pádraig Ó Heidhin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus d'fhan sí annsin gur tháinig a fear tráthnóna lá ar na bháireach. Chuir siad an fear i bpoll san áit agus an páiste in áit dó féin Nuair a bhí an páiste curtha aca dimthigh an lánamain leo as an áit sin mar gheall nach raibh siad ag fágháil aon tsuaimhneas ann ó tárla an marbhú
    Marbhuigheadh triúr nó ceathrar sa spota céadna sin ó shoin agus tá sé ráidhte gur minic a fheictear daoine ann agus a chloistear caoineadh ann ar am marbhthach na h-oidhche o shoin. Marbhuigheadh Pádhraic Ó Faoláin, Rosabhíl, ann tuairim is deich mbliadhna o shoin. Tá a dritháir Antoine beó i Rosabhíl fós.