Scoil: Doireadh (uimhir rolla 12946)

Na Doiriú Theas, Co. na Gaillimhe
Pádraig Ó Heidhin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a iarraidh gheobhfadh sé é sin. Thug sé cead do na h-ingheanacha a dhul in gach seomra acht ins an seomra seo. Lá amáin chuaidh sé ag fiadhach agus níor chuimnigh sé an ghlas a chur ar an seomra a raibh an chathaoir seo innte.
    Nuair a fuair na h-ingheanacha imthighthe é chuaidh siad isteach ins an seomra seo. Shuidh an inghean ba shine ins an gcathaoir agus d'iarr sé [!] ar mhac Rí an Domhain Thoir a theacht agus é dá h-iarraidh agus é dhá fágháil lé pósadh. Shuidh an darna h-inghean ins an gcathaoir agus d'iarr sí ar mhac Rí an Domhain Thiar a theacht aca dhá h-iarraidh agus é dá fhágháil. Dubhairt siad leis an triomhadh inghean suidhe ins an gcathaoir agus dubhairt sise nach suidhfead agus dubhairt an bheirt eile léi go marbóchaidís í mar a shuidhfead sí ins an gcathaoir mar go bé an chaoi a raibh sí ag dul ag innseacht dhá h-athair orra féin agus annsin go mbeadh sé le n-innseacht ar an triúr aca.
    Shuidh sí ins an gcathaoir agus sé an impighe a d'iarr sí ná mada Ruadh na Coille Glaise a theacht
    AT0425: The Search for the Lost Husband