Scoil: Ballylar (uimhir rolla 10444)

Baile Láir, Co. Dhún na nGall
Aodh A. Mac Congáile

Ar an leathanach seo

1. Bá ghnátach le fir a bheith ag deánamh a mbeatha ag cur tuigheadh an toighthe. Bhí fear ar an Bhaile Láir a ba gnáthach an cheárd sin bheith aige. Ní bhéadh rópaí ar bith a dhith ortha leis an tuighe a cheangal. Sé an páigh a gheibheadh siad na sgilling gach lá.
    Roimhe seo nuair a bheadh tairngí dhith ort gheobhtha iarann san t-siopa darbh ainm slat tairngí. Théighthea go dtí an cheardcha agus geobhthea na tairngí deánta.
    Ceárd atá ins an obair ag deánamh rothaí. Níl mórán a bhfuil an cheád sin aca. Ghnídheann siad rothaí as an admad a bhíonn i gcrann ubhaill.
    Figheadóir a ghnidhead an t-éadach roimhe seo agus bhí inneall aige leis an éadach a dheánamh. Seól an t-ainm a bheirti ar an inneall.
    Bí daoine a raibh an cheárd ag