Scoil: Ballylar (uimhir rolla 10444)

Baile Láir, Co. Dhún na nGall
Aodh A. Mac Congáile

Ar an leathanach seo

1. Bíodh na daoine roimhe sei deich mbliadhna agus cuid aca fiche bliadhan sul a gaitheadh siad bróga. Cuirtear bróga ar pháiste anois atá ins an chliabhán. Ní'l fhios go bhfuil duine ar bith nár chaith aon bhróg ariamhm i n-a shaoghal. Théígheann cuid de na páístí costarnacht cupla mhí sa tsamhradh anois. Deántar cuid de na bróga san áit agus ceannuightear cuid mhór aca ó na siopadóirí. Na bróga is fiú a choriughadh cóirightear ins an áit seo iad. Ní'l na gréasaidhthe comh fairsing anois agus a bhí sa t-sean aimsir. Caiththear bróga le bonn adhmaid anois darbh ainm "clogs" agus caitheadh iad sa t-sean aimsir fosta. Bhíotear a leasughadh leathair i Rath Mealltáin tuairm's deich mbliadhna a's dá fhichid ó shoin. Ní cuireadh aon duine annseo croicne de sheórt ar bith thart fá na chosa.
    Mícheál Mac an t Saoir
    Cúl an Doire, Co. Dhún na nGall