School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mhaigh Eo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. Caitheamh Aimsire
    Lúrpóg: Lárpóg: suidheann sgata ar an urlár agus síneann amach a gcosa. Tógann cailín amháin slat agus leagann ar chois gach duine í agus abruigheann an rann seo:- Lúrpóg: Lárpóg sicne míne: dhá chois líomán: líomán lairce; pór na gcailleach isteach go Flaitheas.
    An duine a deirtear Flaitheas ar a chois tig leis a tarraingt isteach. Leantar d'on rann mar seo go dtí nach mbeadh fágtha acht cos amháin. Caithfidh an duine sin cromadh agus cuirtear rud eigin os a cionn agus deirtear. Trom. Trom os do cionn; bhfuil fhios agat céard é?. Muna dtomhaiseann sé é cuirtear rud éigin eile ar a dhruim no go dtomhaisfidh sé an rud ceart.
    Cáit Ní Dhochartaigh
    An Gort Breac Thuaidh, Co. Mhaigh Eo