School: Furglan, Inistíomáin (roll number 11813)

Furraglaun, Co. Clare
Seán Mac Daibhid

1. (continued from previous page)
    is na beart é agus bhí beart comhair ann. Do roinneamar na leas is na leas é agus bhí leas comhair ann. Téigidh abhaile anois agus roinnigidh ins na punann is na punann é. Chuadar abhaile annsin agus chuireadar na punann is na punann é, agus bhí punann comhair ann. Ó shoin, dubhairt púnam-pánam "ní seasóchadh-sa dhuit cailleach gráinne. Ní sheasóchadh dhuit cailleach an aireartún. Ní sheasochad-sa dhuit cailleach an bfeartún. Torm torm chun an tighearna. "Cad tá oraibh" ars' an tighearna. "Múar tubaiste na bliana, ná an dún ná an doimhin a dubhairt an tighearna, "ná fanaidh mar sin". Bhí goirtín eorna againn agus chuireamar i gcóir a chéile, báirt a chéile, do roinneamar ins na beart is na beart é, agus bhí beart comhair ann. Roinneamar na leas is na leas é, agus bhí leas comhair ann. Roinneamar na punann is na punann é, agus bhí punann cómhair ann. Téighidh abhaile anois, agus roinnigidh na gráinne is na gráinne é. Do chuadar abhaile, agus do roinneadar na gráinne is na gráinne é, agus bhí gráinne cómhair ann. Ó shoin, dubhairt púnam pánam, "ní sheacóchadh-sa duit cailleach gráinne, ní seasóchadh-sa