School: Furglan, Inistíomáin (roll number 11813)

Furraglaun, Co. Clare
Seán Mac Daibhid

1. (continued from previous page)
    fear óg breagh uasal isteach agus dubhairt léi “is mise an coileach ud do leanas in [?] agus bím an coileach sa lá agus im fhear san oidhec. Ma’s maith leat mé, ba miain liom tú phósadh.” Dubhairt sí go bposfad sí é agus do posadar a chéile annsin agus do cuadar ‘na gcodhladh. Ar maidin ta’r na mhónac sul d’eirg an ghrian, thaisbeán sé dhá [innaoi?] a cuid óir go léir agus taréis sin dubhairt sé léi féachaint na tímcheall agus in ionad an bhotháinín ‘sé chonnaic sí palás breágh álainn. Annsan thug sé eochair gach seomra ins an bpálás di acht bhí aon tseomra amháin agus do coisg sé í ar dul isteach ann in aon-ar agus dreidheadh sí isteac ann dubhairt sé go mba dhí ba mheasa. Thug sé eocair an tseomra seo dí i dteannta na n-eocrachabh eile. Dhein sé coileac de féin tar a éis sin agus d’imrig sé amach luaidh an bean a fud an tighe agus cuaidh sí isteach ins gach seomra dá raib ann go dtí go dtáinig sí go dtí an seomra speisíolta úd. Stad sí ar feadh tamaill agus machtnamh léi féin agus mo léan guirt d’oscail sí an dorus faoi dheireadh agus cuir sí cos isteach thar tháinsigh. D’feac sí isteach agus ní raibh le feiscint aici act fuil agus cnámha. Bhí an t-úrlár lán d’fuil agus bhí a cois foluighthe le
    AT0425: The Search for the Lost Husband
    AT0431: The House in the Wood