School: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (roll number 9871)

Caherbarnagh, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. (continued from previous page)
    láidir ón na stronséirí. Bhí na fir bocht cortha tar éis aistir aulac (?). Do stopamar an cainnt agus chuireamar sinn féin fé choimirce Dé gus ba gairid gur thuit an codhladh orrainn leis. Bhuel uair éígin in am marbh na h-oidche do dhuisigheas agus gach sunnc dá uileann ag Halyley orm. "Jack" ar seisean de cogar "Tá na stronnséírí tachtaithe ón dtart." "Cná san Diabhal orta" arsa mise "Sé an rud atá tuillte aca taréis an méíd de'n mairtfheoíl guirt a dhiteadar. D'fhanamar annsan ag éísteacht leo ag ag aiteamh ar a cheil ar ché Ragadh síos go dí an cistin igóír rud éigín le n-ól. agus sinne in a trithibh gáiridhe. B'éigean duinn na h-éadaig leapthan a shaith isteach inár mbéál idtreó is n cloisfidís sinn. Ní raibh aon eólas ar an slighe síós mar bé
    John F. Dineen
    Teacher