School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    sa driosúr air maidin, agus ní fheacha sí a thuile di ansan," agus do ceap sé go raibh sé taréis é thogaint in-áit-éigin, agus gur cuir sé i bfolach é ach níor cuir, agus thug sé píosa do le n'ithte agus d'innis sé do gach aon pioch mar dheall air an t-ubhal agus cá bfuair sé é. Is ansan do chúimhnig sé air na focail a dubhairt an firín beag leis gan é thabhairt do aoinne agus gan é innsint do aoinne cá bhfuair sé é ná aon rud.
    Do bhí sé go h-ana brónach annsan gur innis sé do é, agus gur thug sé píosa do le n-ithte d'innis sé "gach aon pioch di den sean-bhean," agus ansan do bhíodar cómh bocht agus a bhíodar riamh agus da mbail leis an buachail an t-ubhal a choimead, do bheidís cómh saidhbhir le h-aoinne in-aonchoir. anois.
    Nóirín Ní Shúilleamháin
    Siobhán Bn. Uí Masaigh