School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    ar a aghaidh amach agus bhí sé fá draoideacht. Bhí siad ag siubhal agus ag shiubhal go dtí gur tháinig siad go dtí abha beag agus bhí dá bhád deug ann agus do chúaidh an bhean aosta isteach san gcead bád agus bhí an fear san mbád deirineach in éinfeacht leis an bhean óg. Bhí na baid in dhiaidh a céile agus dúbhairt an bhean óg go raibh rud éigin ar chúl an báid. Tháinig siad amach ar an dtaobh eile de abhainn agus chuaidh siad isteach i bpálás agus tosnuig siad ag rinnce agus bhí siad ag rinnce ar feadh na h oidhche agus do dhein siad dinnéar doibh féin annsan agus dith siad an dinnéar agus dith an fear e, agus ní faca aoinne é. Annsan ar maidin chúaidh siad abhaile. Bhí sé ar an gcead mbád in éinfeacht leis an bean aosta. Tháinig sé tar nais agus chuaidh sé isteach sa leabaidh agus bhí sé istig sa leabaidh nuair a tháinig ceann de na mnáibh
    AT0306: The Danced‑out Shoes
    Seán Ó Seaghdha