School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    an fáinne i bfír Fhinn agus do fheach sé ceannthaoil an fáinne agus deireadh an fáinne, "Táim annsan ar bfírFinn" agus do bhí an gruadhach ag teacht ró dian ar Fionn. Cuir Fionn a órdóg na bhéal agus annsan chaith Fionn an fáinne isteach i Poll a Thomáis, Cá bhfuil tú a fháinne aersan Grudach "Táim annsan istig ins an bpoll. Tusa bheith leath caoc a grúdhach". Agus do léim an grúdach isteach san abhainn agus do bathadh é.
  2. Bhí bean bhocht ann fadó agus bhí sí ag siubhal aon oidhche amhain. Chuaidh sí isteach go dtí tig feirmeora agus bhí an bhean ag ullmhú an suipéar D'fiafruig sé dhí loistín na h-oidhche a thabhairt dí ar cúntas Dé ach ní tabharfadh sí dhí é. Chuaidh sí isteach
    Donncadh Ó Seaghdha
    Reennanallagane, Co. Kerry