School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    an mbearraic. "Ná dhein é sin" arsa Seán, "tabhairfidh mé ficheadh púnt duit" "Nilim sásta", arsan peidleir gan dachad púnt a tabhairt dom" Ní raibh aon pinginn eile ag Seán. Thóg an peidleir é agus bhí athás air ag intheacht. Bhuail sé ar a chomhráide. "bhfuil aon nidh agat" Nil aon rud agam arsan" duine eile. "Tá fiach cúpla dighe agam" Nuair tháinig siad go Caisleán na Mainge d'óladar cúpla dighe. Thánadar annsan go Baile an Mhuilinn bhíodar ag ól go rabhadar ar meisge. Annsan thugadar cúpla díghe do dhuine eile. D'innis sé a sgéal dó conus a fuaireadar an t-airgead. Annsan chuaidh an duine go dtí an bhearraich. D'innis sé an sgéal dos na pílears. Thóg na pílears iad agus cuireadar isteach sa bearraich. Annsan d'imtig na piléars go dtí Seán agus Siobhán feachaint an raibh an sgeal fíor
    AT1281A: Getting Rid of the Man‑eating Calf
    Donncadh Ó hEaluighthe