School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    Dúbhairt bean an tighe ná bhfaghaidís aon lóistín annso. Do labhair fear an tighe leo agus dúbhairt sé go bhfaghaidís Loistín annso, go raibh an tig aige féinig gurnh é féin an máighistir. Tug sé órdú do'n bean chun an suipéar d'ullmhú. Nuair a thainig aimsear codhladta ní raibh aon ní chun leabaidh a dhéanamh dóibh ach cholg. Chuadar a codhladh agus i lár na h-oidhche amach, thainig greim ag clíathán fear an tighe agus dúbhairt A Mháthair le Dia, irighe agus maitheas éigin a deanamh d'on fhear. D'éirig Sé agus dúbhairt Sé paidir agus dimthig an teinneas den bhfear gan mhoill
    An Paidir:- "Fear caoin,
    "Aige mnaoi borb,