School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    cailín bhréag leis agus bhí sí ag amhrán. D'fhan sé ag éisteacht léi. Ceas sé gurbh í an t-amhránaídhe ba bhreaghtha dar chuala sé riamh. D'fhan sé ag éisteacht léi chun go raibh an t-am caithte chun Aifrinn do léigheadh. Tháinig sé abhaile go dtí an sagart paróiste. D'innis sé an sgeul dó. Ditheadar a ndinnéar annsan. Thug sé síos ó'n tig é tamaill síos go h-áit 'na raibh abha doimhin dorcadha. Thóg an sagart paróiste scian beag amach as a phócha. Do theasbéan sé dhó an sgian agus d'fheach sé air go maith. Do caith sé an scian amach san abhainn "Caithfidh mé tú eisteacht gan léigheadh Aifrinn a thuille go dtí go bhfaghaidh tú an scian san agus bitheamhnach gan peaca". D'imhthig sé chun máighistir d'fhághail agus bhí sé ag imtheacht chun gur tháinig an oidhche do connaich sé tig tamall isteach i gcoill. Do chuaidh sé go dtí an tig d'fhiafruig sé bheith istig ar feadh na h-oidhche Dubhairt an fear tighe
    AT0756B: The Devil's Contract
    Donncadh Ó hEaluighthe