School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    leis an gcuid eile. Do léim sé anuas ar na cloca i imeall an uisge agus briseadh a chos. Bhí an t-ainm dearg ortha indhiaidh, agus ní raibh aon slíghe eile aca cun iad shábháilt acht leimeadh isteach sa loch agus snamh treasna go dtí an taobh eile áit go glaodhann siad Faill a leamhain air. B'éigin doibh fílleadh chun an fir go raibh a chos briste do tabhairt léo treasna an locha. Thug duine aca leó an corcán agus tug duine eile aca an fear bachach ar a dhrom leis. Caitheadar an bliain i bhFaill a' lemhain agus níor thainig aon n-amhaid ortha go raibh a chos cneasaidhthe. Sin í an brígh ata le léim na bhfear.
    Seefin, Co. Kerry
    Donnchadh Ó Séaghdha