School: Gráig na Gréine (roll number 12819)

Graignagreana, Co. Kerry
Anna Ní Shiocfhradha

1. (continued from previous page)
    chuardach igcoír na creiche. Sean athair fir a' tighe seo a bhí leo sa chuardach. Níor fhágadar aon pholl no pluais gan feacaint ann agus bhaineadar an bóthar mór amach gan faic fhághail. Chonnacadar bean ag Bearna na Gaoithe agus bhí amhras acu go raibh sí ag faire do dhaoine éigin. Bhuail sé 'na aigne go raibh an chreach i bhfolach sa cómharsanacht agus go raibh sé ag (?) faire go mbéádh an bealach réidh dóibh chun é thógaint chun siubhail agus mar sin nárbh fhada uatha an áit folaighthe. Leanadar acha siar an bóthar agus thug fear fé ndeara go raibh cloch (?) bhan iompuighthe as a h-ionad ceart agus gur cómhartha é sin. Tuigeadar go rabhadar tagaithe go ceann cúrsa. Cuardaigheadar airís agus thángadar ar an gcreich - bailiuchán d'earraí de gach sórt - schianna (?), spuinneoga, im
    Anna Ní Shiocfradha
    Múinteoir