School: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry
Dd. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    sé trí bliana i naimsir uirthi. "Se sin" Gan rud a dheanam i indiu go mbeadh aitreachas amáireach air.
    Tháinig sé aníos arís. Chonnaic muinntir an tseómra é agus thangadar iníos. Dhúbhairt sé le na mhnaoi cad na thaob go bpós sí arís. Dúbhairt a mhnaoí ná phós sí arís ach gur bé sin a mhac criodhna a dh'fag sé na diaidh naoi mbliadna ó shoin agus tá sé na fhear mor gcroidhe anois.
    Táim ag teacht abhaile chúghaib arís go beó bocht air seisean gan aon rudh taréis mo chuid aimsire. Nách mait an rud dúinn tú fein a bheit againn air siad san. Níl agam acht bullóg a fuireas ómh mháighistir air sise. Thosnuigheadhar ag gearradh na bullóige agus cadh a thuitfead amac aisdí act dhá chéad punt airgid. Bhí áthas a gcroidhe ortha annsan. Chuir sé siopa beag suas i nDúnchaoin agus mhair sé féin agus a mhnaoí agus a mhuirear beag go lán tsásta as san amach.
    Sin é mo scéalsa agus má tá breagh ann bíodh.
    Mar ní mise a chúmh ná cheap é.