School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. Galway
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    ar chuile teach ar an mbaile agus bhí sí na staic annsin. An chéad oidhce eile ghoid sé bullán mór uaithi agus annsin deirim-se leat gurd fhead siad bheadh ag ithe. Nuair a deirigh sí ar maidin, chuimhnigh sí gur bé a mhac a ghoid é, agus dubhairt sí le na dhearbhrathair dul síos aige agus a rádh leis go mbeadh damhsa mór acú anocht agus go raibh bosca mór sa mbealach a chaithfidh siad é athrugadh go dtí an sciobál agus bhí sí fhéin le dul isteach sa mbosca an chaoi go gcluinfheadh sí cainnt ar an mbullán agus ar na fataí, má sé a mac a ghoid iad.
    Chuaidh sí isteach sa mbosca agus thug sí dhá cháca léithe agus thug a mhac síos chuig an sciobal é agus nuair a bhí sé imthigthe chuaidh a dhearbhrathair chuig an mbosca agus bhris sé é agus fuair sé a mháthair istigh ann agus ní rinne sé acht bhreith ar phíosa den arán agus é sháthadh síos ina mhineál agus í thachthadh.
    Lár na bhárach tháinig a mhac i gcoinne an bhosca agus nuair a dfhosgail sé é, chonnaic sé a mháthair agus í caillte, agus shíl sé gur bé í phlucadh a rinneadh agus thug sé leis í agus chuir sé í. An oidhce son chuaidh an dhearbhráthair eile chuig an gcill agus thóg sé
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Pádhraic Mac Samharain