School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    a chonnaic sé ag tiaghacht é. Ba gheárr a bhí sé ann nuair a tháinigh an fáthach isteach. Crád ort a Mhic Grúagach na gaisge mar mór a bhí an saoghal ag cur ort ag tiaghacht annseo ag cur trioblóid orm. Is mor liom de ghreim thú agus is beag liom de dhá ghreim thú. Ní'l fhios agam ceard a deanfhas mé leat mar a gcuirfheadh mé de shéideóig san aer thú. Dfhiafhruigh an fatach dhó c'én bfeárr ag satad sgeana géara i nasnachaí a chéile nó ag chorr-caraidheacht ar na leacrachaí gleasa. Is fearr liom arsa Donn O' Dúbhtaigh corraidheacht ar na leacracaí glasa mar is é is mó a chleachtaigh mé ins an mbaile beag, sa mbaile mór agus i gcuirt mathair agus mo mháthair fhéin.
    Rugadar dhá ghreim cruadh ar a cheile. Rinneadar cruadhthan d'en bhogan agus bogan d'en cruadhthan. Rinneadar teibhreachaí fíor uisge sna leachrachaí glasa. Nuair a chonnaic Donn O' Dubhthaigh nach raibh duine ar bith nach raibh duine indon
    AT0531: Ferdinand the True and Ferdinand the False