School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    Dé agus Maighdeana glórmhara. Chuala mé mo mháthair a rádh nach ceart rud ar bith a eiteach a déarfhaidhe in-ainm Dé, agus d'fág sé aice é. D'imthígh leis agus ba gheárr go dtáinig sé go dtí an dara teach ar fhág sé. D'fhiafruigh siad dhó an ndeárna sé aon mhaith agus dúbhairt sé leó gur rinne. O muise arssa bean an tíghe ní raibh an teach seo ariamh gan solus go dtí anoacht. Ó ars seisean tá solus agam féin. Annsin chroch sé an claidheamh ar an mballa agus tháinig solus breá uaidh. Ar maidin dimthígh sé leis nó go dtáinig sé go dtí an tríomhadh teach ar fhág sé. O muise arsa bean an tíghe ní raibh an teach seo aríamh gan arán dtí anocht. O ar's saisean tá arán agam féin leag sé amach an builín agus dith siad a ndóthain. Nuair a bhí sé ag imtheacht ar maidin, ó arsa an bhean in-ainm Dé agus Maighdeana fága umam an t-arán breágh sin agus d'fág. D'imthigh leis aríamh aríamh nó go dtáinig sé go dtí an
    AT0550: Search for the Golden Bird
    Seán Ó Flaithbheartaigh