School: Cill Éinne (roll number 12340)

Cill Éinne, Co. Galway
Sr. P. Ó Domhnalláin

1. (continued from previous page)
    agus chuaidh an inghean do b'óige siar ins an seomra agus dubhairt sí nach mairfeadh sí acht cúpla úair. Annsin dubhairt an mhathair leis an cailín chuile rud a déarfadh sí é a dhéanamh. Annsin dubhairt
    sí an fainne a bhí ar a meir a phógadh trí h-uaire agus phóg é. Annsin dubhairt an mathair go raibh ait áithrid ins an ngarraidhe agus da gcuartughadh sí é go bhfuighidh sí a sparán. Cúpla úair in-a dhiaidh sin cailleadh an mháthair. Chuaidh an inghean amach ins an ngarraidhe a raibh an sparán agus thosuigh sí ag cuartughadh agus nuair a bhí sí tamall ag cuartughadh fuair sí an sparán agus bhí sé lán sparán agus bhí sé lan de puntaí agus sgilleacha agus pighneacha. Cúpla bliadhain in-a dhiaidh sin nuair a bhí an pighinn deireannach caithte aici líon sé suas aríst agus bhí sí saidhbhir an fhad agus mhair sí.
    Íosaph Ó Flaithbheartaigh
    Cill Rónáin, Co. Galway