Scoil: Cill Éinne (uimhir rolla 12340)

Cill Éinne, Co. Galway
Sr. P. Ó Domhnalláin

Ar an leathanach seo

1. Bhí sean bean ann fadhó agus ní raibh aichi acht aon inghean amháin. Ba cailín an ógh a bhí innthi. D'imthigh an béirt eile as a teac uaidh. Bhí an-t-sean bean an-tinn agus ní ráibh sí ann siubhal amach. Dubhairt an bhean leis an gcailín beag an ngábhfadh sí ag iarraidh rud le-n-ithe agus d'imthigh an cailín beag lei agus ní bfuair sí aon blas le-n-ithe agus tháinig sí abhaile agus bhí fáithchíos uirthi.
    Tháinig sí isteach ag a máthair agus ní ráibh aon blás aici. Thúg a máthair airgead do'n cailín agus dubhairt sí lei cáca milis agus rudai eile a ceannacht. D'imthigh sí le aríst agus tháinig sí go dtí síopa beag agus ceannuigh sí cáca milis agus na rudai eile adubhairt sí lei. Nuair a bhí sí teacht abhaile casadh taidhbhse le. Dubhairt sé lei na rudai a tubhairt dhó. Dubhairt an cailín beag go ráibh a máthair tinn agus nach bhfeathcfhadh sí aon blás a tubhairt dhó. Bhuail an taidhbhse í agus thosuigh sí ag caoineadh annsin dubhairt sé lei gabhfadh tusa an
    AT0123: The Wolf and the Kids
    AT0311: Rescue by the Sister