School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

1. (continued from previous page)
    Thosuigh na cailíní ag gáiridhe arís mar bhí a fhios aca nach dtugtaoi duine ar bith go dtí an breitheamh droidheachta acht daoine a bheadh ag innseacht bréag.
    "Ní'l úghdar ar bith agaibh le n-a bheith ag gáirídhe," adeir an cailín beag, "chuir an breitheamh carbad agus caiple in mo choinne."
    Thosuigh na cailiní ag gáiridhe arís agus nuair a bhreathnuigh an cailín beag ar an muince bhí sé ag sguabadh na talmhan.
    B'éigin do'n chailín a admháil gur bréaga a d'innis sí.
    D'fhiafruigh na cailíní eile annsin de'n chailín a raibh an muince aici, céard a dúbhairt an breitheamh léi agus dúbhairt sise gur dhúbhairt sé go raibh grádh mór aici do'n fhírinne.
    Máire Ní Raghallaigh
    Máirtín Ó Conghaile