School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. Lá amháin chuaidh Seán Ó Fhathaigh do dtí an muileann le trí céad meadhchain cruithneachtan. Tháinig fear eile isteach in a dhiaidh Seán le mála cruithneachtan agus dubhairt sé le fear an mhuileann " Dhéin an mhála cruithneachtan atá agam-sa ar ar dtús." Dubhairt an fear go ndéanfadh sé agus chuir sé an mála isteach ins an gcill. Tamall ina dhiaidh sin tháinig Seán Ó Fathaigh isteach agus chonnaic sé an mála ins an gcill. Chuaidh sé isteach agus thóg sé amach an mála as an gcill, agus chuir sé a mhála féin isteach. D'fhan sé ins an muileann go
    Gráinne Ní Fathaigh
    Baile Chláir, Co. Galway