School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. Bíonn a lán daoine bocht ag dhul ó áit go h-áit agus siad na daoine céadna a thagann i gcomhnaidhe. Siad na daoine seo daoine nach mbhíonn aon teach na aon talamh acha agus bíonn ortha dul amach ag cruinniú airgid agus rud le n-ithe. Tá a lán acha ann agus tagann siad ó am to h-am. Bíonn siad ag iarraidh tae, siúcre, feoil, im, agus bainne. Díolann siad cupán, fó-chupáin, rasúr, paidiríní agus peictiúirí. Uaireannta d'fhanfadh siad oidhche amhaín ins na tigtibh ag innseacht scéalta do na daoine agus bhíodh fáilte mhór ag na daoine rómpa.
      1. people by social grouping
    Eibhlín Ní Gráinne